
Laxröra med rädisor och picklad fänkål – se receptet
Lax, färskost, fänkål, rädisor och gräslök. Det är i princip allt du behöver ha hemma för att snabbt och enkelt kunna bjuda på en smarrig förrätt eller lyxiga snittar till studentskivan.
Så här gör du en god laxröra med rädisor och picklad fänkål.
Fisk och skaldjur smakar aldrig så gott som på sommarhalvåret. Små enkla röror passar perfekt att servera på studentfester, grillkvällar och luncher i solen – och med Pyramidbageriets spelt- och dinkelbröd sätter du guldkant på serveringen.
Vill du se hela Pyramidbageriets sortiment? Klicka här
Pyramidbageriet använder stenmalt korn, råg och mjöl med lågt glykemiskt index. De gräddar sitt bröd över vedeldad ugn, vilket gör att kroppen lättare kan ta upp de nyttiga antioxidanterna som finns i brödet.
Recept från bondekulturen
Emad Bayoumy är grundare av Pyramidbageriet. Han berättar att de varje år gräddar över 600 ton knäckebröd efter recept som hämtats från Dalarnas och Egyptens gamla bondekulturer.
– Vårt bröd är bakat på svenska råvaror och vi gräddar det fortfarande i den vedeldade ugnen som murades 1992.
Så här gör du laxröra med rädisor och picklad fänkål på Pyramidbageriets spelt- och dinkelbröd – det ekologiska eller vanliga.
Laxröra med rädisor och picklad fänkål (4 stycken)
150 g naturell färskost
125 g varmrökt lax
2 tsk majonäs
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1/2 fänkål
8 st rädisor
Gräslök
Salt och svartpeppar
1 stor skiva Pyramidbageriets spelt- och dinkelbröd
Hacka laxen grovt, blanda sedan med färskost och majonäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
Picklad fänkål:
Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull, låt sjuda tills sockret har löst sig.
Skiva fänkålen i tunna skivor och lägg i en glasburk med lock, häll över ättikslagen och låt svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i kylskåpet.
Låt ättikslagen stå i kylskåpet minst 4 timmar, eller helst över natten.
Bred ut laxröran på knäckebrödet, alternativt dela knäckebrödet i fyra mindre bitar, och toppa med skivade rädisor, hackad gräslök samt den picklade fänkålen.

Bjud på en somrig mynta- och fläderkräm
Pyramidbageriet Bjud på sommarens enklaste och snabbaste dessert vid nästa middag eller mingel

Gör snabba räkröran – på Pyramidbröd
Pyramidbageriet Här är receptet på sommarens godaste räkröra

Emads lyxiga knäckebröd gör succé
Pyramidbageriet "Det är stor skillnad i smak och även för kroppen, det är nyttigt med de naturliga bakterier som finns i riktig surdeg"