Svalka dig med en somrig mynta- och fläderkräm
De varma sommardagarna gör att vi börjar längta efter fräscha och läskande efterrätter att svalka oss med.
Bjud på sommarens enklaste och snabbaste dessert vid nästa middag eller mingel.
Här hittar du receptet på oemotståndligt somrig mynta- och fläderkräm med jordgubbar.
Under årets varma sommarmånader uppskattas inte bara lättare och fräschare maträtter som sallader och goda röror – läskande efterrätter hamnar också högt upp på listan när vi vill bjuda på något sött efter maten.
Inget säger sommar mer än färska jordgubbar och tillsammans med syrlig fläderkräm och hackad mynta får du sommarens mest svalkande efterrätt. Servera på Pyramidbröd för en perfekt avvägd smakkombination.
Pyramidbageriets bröd gjort på stenmalt korn, råg och mjöl har lågt glykemiskt index och gräddas varsamt över vedeldad ugn. På så vis tar kroppen lättare upp de nyttiga antioxidanterna som finns i brödet.
– Recepten har vi hämtat från Dalarnas och Egyptens gamla bondekultur och vårt bröd är bakat på svenska råvaror. Vi gräddar fortfarande brödet i den vedeldade ugnen som murades 1992, säger Emad Bayoumy, grundare av Pyramidbageriet.
Läs mer om Pyramidbageriet
Så här gör du en läskande mynta- och fläderkräm serverat på Pyramidbageriets ekologiska spisbröd.
Mynta- och fläderkräm med jordgubbar (4 stycken)
1,5 dl mascarponeost
4 - 5 tsk koncentrerad flädersaft
1,5 msk färsk mynta
rivet skal av 1/2 citron
8 st jordgubbar
4 skivor Pyramidbageriets ekologiska spisbröd (finns även som vanligt)
Hacka myntan grovt, blanda sedan med mascarponeost, flädersaft samt hälften av citronskalet.
Fördela krämen på knäckebröden.
Servera direkt med skivade jordgubbar och resten av citronskalet, toppa med några färska myntablad.

Laxröra med rädisor och picklad fänkål
Pyramidbageriet Vill du göra en smarrig förrätt eller lyxiga snittar till studentskivan?

Gör snabba räkröran – på Pyramidbröd
Pyramidbageriet Här är receptet på sommarens godaste räkröra