Recept: Så gör du snabba räkröran – på Pyramidbröd
Student, midsommar, mingel och grillkvällar – nu är sommaren här med alla sina sommarlätta rätter. Att servera röror och fräscha sallader går både snabbt och enkelt att göra – och räkor är ett säkert kort i värmen.
Här är receptet på sommarens godaste räkröra.
Det är inte bara vädret som slår om under sommarmånaderna – även menyerna brukar bytas ut och lättare sallader samsas med olika snittar och röror på matborden. Räkor är ofta synonyma med sommarmånaderna och det går att göra otaliga rätter med dem.
En stor favorit är räkröran som passar minst lika bra på studentmottagningen som små förrätter på middagsbjudningen. Den kan serveras i bakad potatis eller som tillbehör till fiskrätter, men för att förstärka smakerna och få den ultimata sommarkänslan ska du servera den på Pyramidbröd.
Pyramidbageriet använder stenmalt korn, råg och mjöl med lågt glykemiskt index och gräddar sitt bröd över vedeldad ugn. Det här gör att kroppen lättare kan ta upp de nyttiga antioxidanterna som finns i brödet.
– Varje år gräddar vi över 600 ton knäckebröd. Recepten har vi hämtat från Dalarnas och Egyptens gamla bondekultur och vårt bröd är bakat på svenska råvaror. Vi gräddar fortfarande brödet i den vedeldade ugnen som murades 1992, säger Emad Bayoumy, grundare av Pyramidbageriet.
Så här gör du sommarens godaste räkröra med rödlök och dill – på spisbröd.
Recept: Räkröra med sommardill (4 personer)
400-500 g räkor, oskalade
3 st hårdkokta ägg
0,5 dl majonnäs
1,4 dl crème fraiche
1 st röd lök
3 msk dill
2 krm salt
Koka äggen i sju minuter och låt dem svalna.
Blanda crème fraiche med majonnäsen och saltet i en bunke.
Skala och skär upp äggen i små bitar. Hacka dill och den röda löken och lägg hälften av lökbitarna tillsammans med dill och ägg i bunken.
Lägg i räkorna och blanda ordentligt. Du kan spara ett par räkor till garneringen.
Bryt spisbrödet i så stora bitar som du vill ha dina snittar och lägg på räkröran med en sked. Låt den svalna i kylskåpet i ett par timmar och dekorera med rödlök, räkor och en citronklyfta innan servering.

Bjud på en somrig mynta- och fläderkräm
Pyramidbageriet Bjud på sommarens enklaste och snabbaste dessert vid nästa middag eller mingel

Laxröra med rädisor och picklad fänkål
Pyramidbageriet Vill du göra en smarrig förrätt eller lyxiga snittar till studentskivan?

Emads lyxiga knäckebröd gör succé
Pyramidbageriet "Det är stor skillnad i smak och även för kroppen, det är nyttigt med de naturliga bakterier som finns i riktig surdeg"